Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Huonoa harkintaa

Iiro Törmä

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin. Iiro Törmä

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

27.10.2008

Musta baskeri

Menin vaali-iltana Kulttuuritalon 50-vuotiskonserttiin olettaen, että pääsen kotiin television äärelle ennen ennakkoäänten laskennan valmistumista klo 20. Toisin kävi.

Kulttuuritalo ja poliittinen laululiike ovat aina kuuluneet yhteen. Minulle luvattiin poliittisen laulun klassikoita, nykymenoa irvailevaa kabareeta sekä uusia lauluja solidaarisuudesta ja ihmisyydestä. Ajattelin, että konsertti on suunniteltu vaali-iltaa varten ja että muukin yleisö haluaa kotiin ennen vaalistudion alkua.

Vuonna 1952 perustettu Koiton Laulu oli ihana, vieraileva solisti Sinikka Sokka oli hurmaava. Kitkerät Neitsyet hauskuutti ja bailasi lavalla energisesti.

Musiikilliseen antiin ei ole oikeastaan esittää muuta kritiikkiä kuin joko istumapaikkani akustiikasta tai huonosta miksauksesta johtunut rumpujen koominen korostuminen monessa muuten hyvässä esityksessä.

Jo alussa kuitenkin paljastui, että konsertissa on 25 minuutin väliaika. Tässä vaiheessa aloin huolestua. Kun toinen setti alkoi väliajan jälkeen, huomasin osan yleisöstä vilkuilevan kellojaan levottomasti.

Noin puoli kahdeksan aikaan alkoi yleisöä jo valua pois salista. Tämä häiritsi sekä keskittymistä että tunnelmaa.

Kun konsertti vihdoin päättyi klo 20.10 ryntäsi suurehko osa loppuyleisöä narikoille kuin eläimet. Minä tämän joukon mukana.

Taputukset jäivät kymmenen sekunnin mittaisiksi. Loput jäivät taputtamaan esiintyjät uudestaan lavalle ja lauluakin salista tuntui vielä kuuluvan.

Jos väliaika olisi jätetty pois ja biisilistaa olisi tiivistetty, olisi saatu aikaan hyvä ja kompakti kokonaisuus. Parempi konsertti ja tyytyväinen yleisö. Lisäksi olisi vältetty nolo tilanne, jossa onnistuneesta konsertista karataan ulos kiusallista vauhtia.

En tajua, mitä järjestäjät ovat ajatelleet. Ehkä he olivat ennakoineet vasemmiston tappion ja ajatelleet, että vasemmistoa ei vaalitulos edes kiinnosta. Ehkä konserttia kiireisellä lähdöllään häirinneet olivatkin vihreitä, jotka odottivat vaalivoittoa.

Musta baskeri on kulttuurivaikuttaja, joka käyttää asemansa takia nimimerkkiä. Lisää baskerin blogitekstejä löydät täältä.

Viite