Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Tartu ilmastomakkaraan!

Juha Peurala

Parempi bambi makkarassa kuin 10 oksalla. Lihansyöjän on karaistava itsensä ja suljettava mielensä eläimiltä ja ilmastolta. Silmät kiinni ja suu auki! Juha Peurala

Parempi bambi makkarassa kuin 10 oksalla. Lihansyöjän on karaistava itsensä ja suljettava mielensä eläimiltä ja ilmastolta. Silmät kiinni ja suu auki!

18.6.2009

Eno

Makkaramitalla lasket juhannuskyrsän ilmastoystävällisyyden.

Nimimerkki "Hampparin väärä" kysyy:Mikä on ilmastoystävällisin kyrsä? Siis lihaisista vaihtoehdoista.

Eno vastaa: Juhannus on kova paikka vegetaariaatille. Sillä välin, kun punakat lihansyöjät upottavat hampaansa pulleisiin makkaroihin niin että rasva roiskahtaa vingahtaen, kasvissyöjä saa istua nuotiopiirin ulkolaidalla nakerrellen tofunakkia selkä kuurassa.

No, onneksi on keinoja aiheuttaa makkaramaaneille huono omatunto. Ilmastonmuutokseen viittaaminen on yksi parhaista.

Makkaroiden ilmastoystävällisyyden mittaamiseksi tarvitset makkaramitan. Mitan voi askarrella itse vaikkapa vanhasta 20 sentin viivottimesta.

Sijoita mittaan makkaran liharaaka-aineita seuraavasti – numerot tarkoittavat senttimetriä viivottimella: lohi 2, sika 3, siipikarja 3,5, kinkku 8, nauta ja lammas 13. Voit myös askarrella erityisen osoittimen makkaramittaasi, mutta se ei ole välttämätöntä.

Makkaran mittaamiseksi tutki sisällysluetteloa. Jos makkara on pääosin sikaa, siirrä osoitin kolmen sentin kohdalle. Jos raaka-aineesta on esimerkiksi puolet viljaa, voit siirtää osoitinta vajaat puolet taaksepäin.

Jos tuotteessa on juustoa tai muita maitotuotteita merkittävästi, siirrä osoitinta sentti pari eteenpäin. Jos raaka-aineet ovat luomua, voit vastaavasti siirtää sentin pari taaksepäin.

Tuontimakkaran kohdalla siirrä osoitinta vähän eteenpäin: kuljetusten osuus ei ole kovin suuri. Sen sijaan, jos lähdit hakemaan unohtunutta lenkkimakkarapakettia naapurikunnasta autolla, siirrä osoitinta, kunnes se tipahtaa mitan toisesta päästä. Älypää!

Makkaramitta on mukava keskustelunherättäjä kokon äärellä. Vanha kikka on lähettää se kännipäissään rasistisia vitsejä laukova serkku lainaamaan makkaramittaa naapurista.

Lisää enon vastauksia löydät täältä.Lisää aiheesta:

  • 1.1.1970


Viite