Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Tirkistelijät goes tekno

Juha Peurala

Eno-kuvitus neljässä osassa.
kinkyä tantratirkistelyä. Nörtin toimien tirkistely webkameran kautta nostaa kiihottumisen aivan uudelle ei-tapahtumisen tasolle. Juha Peurala

kinkyä tantratirkistelyä. Nörtin toimien tirkistely webkameran kautta nostaa kiihottumisen aivan uudelle ei-tapahtumisen tasolle.

11.11.2008

Eno

Tietokoneen kameran saa kaapattua, jos haluaa.

Nimimerkki ”Vähän huolestunut” kysyy: Voiko joku hakkeroida tietokoneessani olevan kameran, kuvata sillä nenänkaivuutani ja julkaista videot vaikkapa Youtubessa?

Eno vastaa: Kyllä voi, eikä se ole määrätietoiselle ja osaavalle konnalle edes kovin vaikeaa. Nettivaklaajan tarvitsee vain saada sopiva ohjelma koneellesi.

Se voi tapahtua perinteisesti lähettämällä sinulle sähköpostia, jonka liitteenä väitetään olevan uskallettu kuva Jutta Urpilaisesta. Kun klikkaat liitettä, lataat samalla koneellesi huomaamattasi ohjelman, joka ottaa koneesi kameran kontrolliinsa.

Toinen, vähän vaativampi tapa on käydä fyysisesti paikan päällä asentamassa ohjelma koneellesi.

Eri asia sitten on, kannattako tällaista vakoilua pelätä aktiivisesti. Etenkin jos olet ylipainoinen keski-ikäinen mies, kuten niin moni meistä on.

Maailmalla ilmitulleet tietokonekameratirkistelyt ovat kohdistuneet yleensä nuoriin naisiin. Tirkistelijä on monesti ollut naisen tuttava, esimerkiksi mukava nörttimies, joka on korjaillut naisen konetta ja samalla asentanut tirkistelyohjelman.

Jonkin verran tirkistelyohjelmia on levitetty vertaisverkoissa – eräässä tapauksessa tirkistelijä oli teininä netissä esiintynyt pedofiilli.

Kuvaavaa on, että moni tirkistelijä on jäänyt kiinni, koska on alkanut kiristää uhriaan. Paljaan pinnan sijasta tirkistelijä on saanut talletettua vain nenänkaivuuta ja lasittuneita katseita.

Parempaa materiaalia hankkiakseen kiristäjä on väittänyt napanneensa törkeitä kuvia, jotka lähettäisi uhrin lähipiirille, ellei tämä suostuisi strippaamaan kameralle. Onneksi monet uhrit ovat tässä vaiheessa tajunneet ottaa yhteyttä poliisiin.

Tietokoneen kameran yhteydessä on muuten yleensä lamppu, joka palaa kameran kuvatessa. Kaipa taitava hakkeri pystyisi senkin sammuttamaan tirkistelyn ajaksi, mutta luultavasti jossain menee raja kuinka paljon vaivaa pervo haluaa nähdä vangitakseen nettivideolle nenänkaivuutasi.Lisää aiheesta:

  • 1.1.1970


Viite