Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Tursuava tuorejuusto

Juha Peurala

Eno-kuvitus.
Voilà, Viola! Askartele ostoskärryihin sapluuna, joka estää sinua ostamasta feminiinisti muotoiltuja tuorejuustoja, vaikka mainokset niin käskisivät. Juha Peurala

Voilà, Viola! Askartele ostoskärryihin sapluuna, joka estää sinua ostamasta feminiinisti muotoiltuja tuorejuustoja, vaikka mainokset niin käskisivät.

25.8.2009

Eno

Muodikas tuorejuusto on kätevää, muttei erityisen halpaa tai kevyttä.

Nimimerkki ”Arka” kysyy: Miksi naistenlehtien ruokaresepteissä käytetään niin paljon tuorejuustoa? Huippu oli taannoinen Kotiliesi ja sen ”halvat” viikon ruuat. Parissakin reseptissä on tuo vakio tuorejuustopurkki, joka tuplaa ruuan hinnan. Kysymys kuuluu, johtuuko tämä siitä, että tuorejuustofirmat mainostavat lehdissä ja vaativat tuotteitaan resepteihin?

Eno vastaa: Onneksi kohta vaihtuu vuosikymmen ja voimme kaikki huokaista, että tuorejuustot on niin nollalukua!

Tuorejuusto on suhteellisen tuore keksintö juustomarkkinoilla ja selvästi noussut reseptinlaatijoiden päähän. On siihen syynsäkin: tuorejuusto on kätevä ja helposti työstettävä ja makuja löytyy makeista suolaisiin. Sillä on kätevä suurustaa ja maustaa. Tuorejuustoista on myös ruuanlaitossa hyvin toimivia kevytversioita.

En siis menisi erityisesti syyttämään naistenlehtiä tuorejuustoa mainostavien valmistajien miellyttämisestä, kyllä buumi on syntynyt ilmankin.

Kotiliedessä on tapana mainita tuorejuuston valmistaja silloin, kun tiettyä makua saa vain yhdeltä valmistajalta, mikä tietysti voi näyttää mainostajien suosimiselta.

Halvan kotiruuan reseptejä kannattaa kysyä köyhiltä itseltään. Toimittajan kuukausipalkka on sen verran suuri, että journalistilta voi hämärtyä, kuinka köyhiä köyhät ovat.

Tuorejuustoa ei tosiaan osteta, jos viikon ruokabudjetti on kymmenen euroa. Pitkäaikaisköyhillä ei muuten ole kaapissaan edes niitä mausteita, jotka halpisruokien resepteissä mainitaan. Kuitenkin mausteiden hinnat usein jätetään pois, kun halvan ruuan hintaa lasketaan näissä jutuissa.

Esimerkiksi leivonnassa tuorejuuston voi koettaa korvata rahkalla. Keittoihin ja patoihin voi laittaa kermaa. Mutta yhtä hyvin tuorejuuston voi jättää pois.

Jos haluat suurustaa ruokasi, käytä valmiita suurusteita tai vehnäjauhoja. Ja jos sinulla on paino-ongelmia, suurusta vain sunnuntaisin!

Lisää enon vastauksia löydät täältä.Lisää aiheesta:

  • 1.1.1970


Viite