Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Puolustusvoimien kasvisruoan kauhistelu on jonninjoutavaa”

19.9.2018 14.17

Jenni Leukumaavaara

Paljon puhetta ja vähän villoja. Millä poliittisella päätöksellä ei ole suurta vaikutusta, mutta siitä puhutaan paljon? Tätä kysyimme viideltä asiantuntijalta. Ja he vastasivat näin:


”Aika merkittävä osa poliittisesta keskustelusta koskee asioita, joiden vaikutus on maltillinen. Poliittisten puolueiden erot ovat usein aika pieniä. Vaalikampanjan aikana nähdään pyrkimyksiä esittää vähäiset politiikkaerot suurina aatteellisina kysymyksinä. Puolueiden politiikka ei esimerkiksi hirveästi eroa tuloerovaikutusten suhteen. Sitä ei arvaisi retoriikasta.”

Ekonomisti ja verkkomedia MustReadin osakas Heikki Pursiainen.

”Sote-uudistus menee joko nitisten eduskunnasta läpi tai kaatuu lähellä joulua, jolloin hallitus jatkaa toimitusministeristönä vaaleihin asti. Toivottavasti hallitus löytää opposition kanssa parlamentaarisen sovun, jolla mallin viat korjataan. Muuten taas käydään yhdet vaalit toistellen soteen liittyviä yksinkertaistuksia.”

Johtava neuvonantaja ja Miltton Networksin osakas Elina Moisio.


”Kaikilla päätöksillä on jollekin ihmisryhmälle merkitystä. Jotkin normien purkuun liittyvät kysymykset saavat merkitystään enemmän näkyvyyttä.”

Sosten pääekonomisti Jussi Ahokas.


”Puolustusvoimien kasvisruoan kauhistelu on jonninjoutavaa. Ministeri Jussi Niinistö (sin.) näyttää omaa tietämättömyyttään. Historiasta tiedämme monia hetkiä, jolloin lihan saanti on ollut rajoitettua tai säännösteltyä, mutta kasvisruoalla on pärjätty. Sen kutsuminen ääri-ilmiöksi on hölynpölyä.”

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto.


”Yksittäisen kysymyksen painoarvo riippuu muun muassa siitä, nähdäänkö asia yksilön vai julkisen sektorin vastuulla olevana. Kannustetaanko kansalaisia synnytystalkoisiin vai mietitäänkö lainsäädännöllisiä uudistuksia?”

Yliopistonlehtori ja yliopistotutkija Hanna Wass.

puolustusvoimat  kasvisruoka  syntyvyys  retoriikka 
Viite