Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Paljon porua päätöksestä, mutta vähän vaikutuksia – ”Puheet polttoaineveron korotuksista ja hallituksen velkaantumisesta yliampuvia”

14.10.2019 14.52

Jenni Leukumaavaara

Millä päätöksellä ei ole suurta vaikutusta, mutta siitä puhutaan paljon? Asiantuntijamme arvioivat, että esimerkiksi polttoaineverojen nostosta meuhkaaminen on ylimitoitettua.


Ylen politiikan toimittaja ja politiikan toimittajien 
yhdistyksen puheenjohtaja Maria Stenroos:

”Valtion budjetilla on iso vaikutus suomalaisten elämään, mutta käytännössä ensi vuoden budjetista on jo päätetty. Syksyllä eduskunta käy loputtoman pitkän keskustelun, jonka päätteeksi budjettiin tulee minimaalisia muutoksia.”

Väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta:

”Iltapäivälehtien kauhistelu budjettiriihestä, velkaantumisesta ja veroraipoista on yliampuvaa. Hallitus tekee erilaista politiikkaa kuin edeltäjänsä, mutta on sitoutunut tasapainotavoitteeseen.”

Sitran hiilineutraali kiertotalous -vastuualueen johtaja Mari Pantsar:

”Polttoaineveron korotuksilla. Yksittäisten verojen nosto ei muutenkaan ole hyvä idea, vaan tarvittaisiin koko verojärjestelmän muutos.”


Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Jukka Manninen:

”Hallituksen työllisyystoimista keskustellaan paljon, mutta vaikutuksia ei vielä ole. Kevään 2020 kehysriihessä hallituksen pitäisi uskottavasti kertoa, miten 75 prosentin työllisyystavoitteeseen päästään.”


Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansan (vihr.) poliittinen erityisavustaja Heikki Sairanen:

”Monia ärsyttää, että hallitus korottaa polttoaineveroa. Tämä on absurdia, sillä ihmisten ansiotaso nousee nopeammin kuin verot. Todellisia toimia liikenteen päästöjen vähentämiseksi odotellaan edelleen.”

polttoainevero  työllisyys  budjetti  budjettiriihi Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri