Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Marjo Tapaninen
Tieto jakoon. Puoluesihteeriksi pyrkivä Marjo Tapaninen haluaa kehittää puolueen sisäistä viestintää: ”Ainakaan minulle ei ole aina selvää, mistä löytää tietoa käytännöistä.”Iiro Törmä

Tieto jakoon. Puoluesihteeriksi pyrkivä Marjo Tapaninen haluaa kehittää puolueen sisäistä viestintää: ”Ainakaan minulle ei ole aina selvää, mistä löytää tietoa käytännöistä.”

Puoluesihteeriksi pyrkivä Marjo Tapaninen panisi puolueen työntekijät kiertämään kenttää

6.6.2019 12.51

Anne Ignatius

Oulun vihreiden puheenjohtaja Marjo Tapaninen on yksi viidestä ehdokkaasta, jotka pyrkivät vihreiden seuraavaksi puoluesihteeriksi.

Tapanisella on yrittäjätausta. Ensimmäisen yrityksensä, kuntoilukeskuksen, hän perusti 23-vuotiaana. Samoihin aikoihin hän liittyi vihreisiin.


Mikä vihreissä muuttuu, jos sinut valitaan puoluesihteeriksi?


Minulla on kehittämislähtöinen ote. En kuitenkaan halua kehittää kehittämisen vuoksi, vaan ensin selvittäisin jäsenkyselyllä ja yhdistyksiltä, mitä uudistuksia ihmiset toivovat.

Kannustaisin puolueen työntekijöitä kiertämään kentillä. Heillä on paljon osaamista, jota he voisivat jakaa. Esimerkiksi viestinnän ammattilaiset voisivat vaalien välillä kiertää kouluttamassa aktiiveja.

Puolueen sisäistä viestintää kehittäisin tehokkaammaksi. Ainakaan minulle ei ole aina selvää, mistä löytää tietoa käytännöistä. Esimerkiksi puoluetoimiston ja piirien tekemät tapahtumakonseptit pitäisi koota yhteen niin, että muutkin voisivat hyödyntää niitä.

Haluaisin myös lisätä vaaleilla valittujen luottamushenkilöiden ja järjestökentän aktiivien vuorovaikutusta. Se lisäisi yhdistyksissä toimivien ihmisten motivaatiota ja tunnetta siitä, että heidän työnsä on tärkeää.


Millaista kokemusta sinulla on esihenkilötehtävistä?


Minulla on ollut leirintäalue viisi kesää ja sen jälkeen lahjatavaraliike. Yrittäjänä minulla oli monia työntekijöitä. Olin monelle ensimmäinen työantaja, koska palkkasin paljon nuoria. Työntekijät kehuivat minua hyväksi työnantajaksi.

Vierastan sanaa alainen. Arvostan jaettua johtajuutta. En tarkoita sitä, että johtaja luistaisi vastuustaan, vaan sitä, että jokainen pääsee antamaan parastaan ja uskaltaa liikkua myös mukavuusalueensa ulkopuolelle. Jokaisella työntekijällä on tärkeä paikkansa yhteisössä.


Miten turvaat puolueen työntekijöiden ja aktiivien työssäjaksamisen?

Politiikka on intervallityyppistä työtä, jossa vaalien alla mitkään tunnit eivät riitä. Siksi työtunteja on tärkeää seurata.

Työyhteisön pitää seurata työntekijöiden tunteja, mutta myös työntekijä on vastuussa siitä, ettei tunteja kerry liikaa.

Myös ennakointi on tärkeää. Kaikkea ei voi tehdä etukäteen, mutta monia sumia voi välttää hyvällä etukäteissuunnittelulla. Ylipäänsä töissä pitää olla luottamuksellinen ilmapiiri.


Millaisena näet Vihreän Langan roolin ja tulevaisuuden?Printtimedialla on tärkeä rooli edelleen, ja rooli syvenee. Tarvitsemme vakavasti otettavaa journalismia myös valemedioiden ja klikkiotsikoiden takia. Lanka on ollut aktiivinen myös somessa.

Vaalikampanjoissa printtilehdestä on apua, koska sitä on kiva jakaa ja ihmiset ottavat sen mielellään. Lanka tarjoaa syvempää tietoa politiikan takaa, eivätkä jutut vanhene, vaikka lehti ei olisi aivan tuore.

Marjo Tapaninen

  • Ikä: 45 vuotta
  • Asuinpaikka: Oulun keskusta
  • Koulutus: Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, johtamisen maisteriopiskelija
  • Ammatti: Projektikoordinaattori
  • Tv-sarja-suositus: Pohjoismaiset rikossarjat kuten Silta ja Beck
  • Poliittinen esikuva: Heidi Hautala. ”Hän on uskottavin poliitikko, jonka tiedän.”

puoluesihteeri  marjo tapaninen  puoluekokous 2019 
Viite