Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ehdokas, äänestäjä odottaa netissä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

2.10.2008

Laura J. Rantanen

Mikkeliläinen äänestäjä oikaisee torin poikki ja törmää siellä kampanjoiviin vihreisiin. Hän pysähtyy hetkeksi juttelemaan ja kiinnostuu.

Illalla kotona äänestäjä menee nettiin ja etsii lisää tietoa Mikkelin vihreistä ehdokkaista ja heidän vaaliteemoistaan. Harmi vain, että sitä tietoa ei löydy.

Etelä-Savon vihreillä ehdokkailla on kyllä omat nettisivut, mutta läheskään kaikki eivät ole vaivautuneet panemaan sivuilleen mitään sisältöä.

Mikkelin vihreiden 25:stä kunnallisvaaliehdokkaasta 13 ja Savonlinnan vihreiden 23:sta ehdokkaasta 11 haluaa kertoa itsestään, että "oma teksti tähän".

Lisäksi kaikki sivut on kyhätty samalla karmaisevan kotikutoisella piiriyhdistyksen sabluunalla.

Äänestäjä miettii, kuinka tosissaan ehdokas haluaa valtuustoon.

Pohjanoteeraus ovat Mikkelin seudun vihreiden verkkosivut. Kun muutaman googlauksen jälkeen löytää perille, näytölle läimähtää sivu, joka näyttää kahdessa minuutissa koodatulta – ja ehkä 1990-luvulla.

Sivu ei tarjoa tietoa yhdistyksestä, vain linkit Juvan, Kangasniemen, Pertunmaan ja Mikkelin ehdokkaiden sekä Mikkelin paikallisyhdistyksen sivuille.

Mikkelin paikallisyhdistyksen sivuilla taas on kolme linkkiä – Tietoja, Tiedotteet ja Liity jäseneksi – jotka kaikki vievät takaisin Mikkelin seudun vihreiden aneemiselle sivulle. Onko äänestäjän tarkoitus jäädä pyörimään kehää näiden sivujen välillä loppuillaksi?

Vihreillä on käytössä laaja perehdyttämispaketti, jossa annetaan ehdokkaille yleistä verkkoviestintäkoulutusta, sivujen päivitys- ja ylläpitoapua ja runsaasti tekstimateriaalia käytettäväksi.

Apu ei tunnu kelpaavan.

Vihreiltä ehdokkailta löytyy paljon myös hyviä ja tyylikkäitä nettisivuja. Niihin on selvästi pantu rahaa. Käykää vaikka katsomassa Marko Björsin sivut.

Kenellä vihreällä kuntavaaliehdokkaalla on parhaat vaalisivut netissä? Ilmiantoja tänne!   

Lisää kuntavaaliblogitekstejä löydät täältä. Käy katsomassa myös Vihreän Langan kuntavaalisivut.

Viite