Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Unohda vaalit, maailma palaa!

Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

7.10.2008

Jukka Vahti

Pörssikurssit ryskäävät ja pankkeja lakoaa. Samaan aikaan tavallinen kansalainen imee kotonaan peukaloaan ja miettii, mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella.   

Illan TV-uutiset ovat jo jonkin aikaa olleet yhtä kuin talousuutiset.

Kuntavaalit ovat viime viikkoina jääneet julkisuudessa pahasti isompien uutisten jalkoihin: ensin Kauhajoen kouluammunta ja sitten finanssikriisi ovat vieneet tilan ja ajan kunnallispoliittiselta keskustelulta.

On luonnollista, että epävarmuus oman pankkitilin luotettavuudesta ja asuntolainojen korot kiinnostavat tavallista tallaajaa enemmän kuin ehdokkaiden vertaileminen.

Ehkä vaaleille pitäisi kuitenkin uhrata pari ajatusta. Jos synkimmät ennusteet maailman ja Suomen talouskehityksestä toteutuvat, ei kuntienkaan asema lähivuosina ainakaan helpotu.

Vaisun talouden aikoina valtuustoissa tarvitaan johtajuutta ja paineensietokykyä. Jo ennalta oli tiedossa, että tämän syksyn kuntavaaleissa valitaan muutosjohtajia muun muassa kuntaliitosten vuoksi.

Viime päivien talousuutisten perusteella kunnissa voi lähivuosina olla edessä muitakin muutoksia ja niihin liittyviä kipeitä valintoja. Esimerkiksi ympäristöasiat ovat talouskasvun hiipuessa vaarassa jäädä tärkeysjärjestyksessä taka-alalle.

Lisää kuntavaaliblogitekstejä löydät täältä. Käy katsomassa myös Vihreän Langan kuntavaalisivut.

Viite