Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kuuntele tätä, kokoomus

Iiro Törmä

Kunta rules.
Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti. Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

25.9.2008

Laura J. Rantanen

Yritin etsiä kokoomuksen nettisivuilta puolueen kuntavaaliohjelmaa. Ei löytynyt. Sen sijaan löytyi ajankohtaisia kokoomus-uutisia ja hillittömän hauskoja bannereita. Toivotalkoot! Kokoomus kuuntelee! Suomen toivo! Jyrkin sivut!

Trallalaa. Viidenkymmenen klikkauksen jälkeen en tiedä, mitä kokoomus ajattelee kunnan päätösvaltaan kuuluvista asioista.

TNS Gallupin syyskuussa tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet äänestysikäisistä pohtii ehdokasta valitessaan ensisijaisesti sitä, mitä asioita puolueet heidän mielestään ajavat joko valtakunnallisesti tai paikallisella tasolla.

Puolueen julkisuuskuvalla ja puolueiden johtohenkilöiden esiintymisellä julkisuudessa on suuri merkitys vain yhdelle äänestysikäiselle kahdestakymmenestä.

Tämä juttu piti tehdä puolueiden valtakunnallisista kuntavaaliohjelmista, mutta se osoittautui mahdottomaksi, koska kaksi kolmesta isosta puolueesta ei ole vielä julkaissut sellaista.

Vaaleihin on vain neljä viikkoa aikaa, ja isot puolueet vain pelleilevät unelmakoti-kampanjoillaan - sen sijaan että kertoisivat selkeästi äänestäjälle, mitä aikovat valtuustoissa tehdä ja miten.

Keskusta on jo julkaissut oman kuntavaaliohjelmansa, mutta sitä ei voi ottaa tosissaan, koska se on kääritty päiväkodin tapettiin. Demarit unelmoivat nettisivuillaan reilusta Suomesta ja jakavat ruokareseptejä. Kuntavaaliohjelma julkaistaan "syyskuussa".

Kokoomus haluaa tietää, mitä mieltä minä olen asioista.

Kuuntele tätä, kokoomus: mielestäni puolueet pitää velvoittaa julkaisemaan konkreettiset vaaliohjelmansa viimeistään kaksi kuukautta ennen vaaleja.

Lisää kuntavaaliblogitekstejä löydät täältä. Käy katsomassa myös Vihreän Langan kuntavaalisivut.

Viite