Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Naurattavaa politiikkaa Ludviginkadulla

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

9.10.2008

Jukka Vahti

Kaksi sujuvasanaista miestä kohtasi keskiviikkona Helsingin Ludviginkadulla.

Helsingin Sanomien kuntavaalitentissä veteraanitoimittaja Leif Salmén kovisteli perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia.

Mikäs siinä, kyllä vahvassa nosteessa olevan populistipuolueen puheenjohtajaa pitääkin kovistella. Soinin henkilökohtainen vetovoima säteilee tällä hetkellä sellaisissa sfääreissä, että se voi kantaa perussuomalaiset menestykseen sekä tulevissa kuntavaaleissa että varsinkin 2011 eduskuntavaaleissa.

Keskiviikkona Salmén onnistui siinä, missä Yleisradion toimittaja Juho-Pekka Rantala kolme vuotta sitten presidentinvaalien ehdokastenteissä epäonnistui.

Salmén oli tiukka ja tarvittaessa jopa ivallinen, mutta pystyi samalla reagoimaan haastateltavan vastauksiin. Salmén ei jumittunut kertaakaan loputtomaan eipäs-juupas -jankkaamiseen.

Eilistä tenttiä oli ilo seurata.

Tapahtuma oli huomattavasti parempaa viihdettä kuin keskiverto amerikkalainen sitcom-sarja. Haastattelun molemmat osapuolet tiputtelivat useita tehokkaita one-linereitä. Välillä puhuttiin myös tärkeistä asioista.

Soini oli harvinaisen aseeton Salménin osoittaessa perussuomalaisten ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan onttouden.

Parista takeltelusta huolimatta Soini selvisi haastattelusta kuivin jaloin. Luulisin, että tälläkin kertaa hän voitti sutkautuksillaan yleisöstä uusia ihmisiä puolelleen.

Samalla haastattelu oli osoitus siitä, että poliittinen journalismi voi samanaikaisesti sekä pureutua oleellisiin ilmiöihin että olla viihdyttävää.

Television vaalitenteissä tällaista näkee nykyisin hyvin harvoin, jos koskaan.

Lisää kuntavaaliblogitekstejä löydät täältä. Käy katsomassa myös Vihreän Langan kuntavaalisivut.

Viite