Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Puolueet, pankaa viisarit värisemään!

Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti. Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

9.9.2008

Jukka Vahti

Politiikan soidinviikot ovat täällä taas. Kuntavaalien lähestyessä puolueet himoavat listoilleen ehdokkaita ja ehdokkaat puolestaan janoavat ääniä.

Tulevina viikkoina kaikki, mitä kotimaan politiikassa sanotaan ja tehdään tulkitaan osaksi vaalitaistelua, olipa siihen aihetta tai ei.

Puolueet ovatkin hakeneet ahkerasti asetelmia vaalitaisteluun.

Mutta minkälaisia asioita viime päivien avauksista on jäänyt päällimmäisenä mieleen? Mistä – jos mistään – on puhuttu kahvipöydissä?

Vasemmistoliitto halusi kasvattaa valtion velkataakkaa parilla miljardilla eurolla ja demarit unelmoivat maksuttomasta päivähoidosta.

Keskustan kampanjailmeestä mieleen jäivät hassusti piirretyt talot ja mystiseksi jäänyt ajatus kunnasta kodin jatkeena. Kokoomus on hakenut huomiota nuorisojärjestön eroottisella kalenterilla.

Mikäs siinä, mutta eivät nämä visiot vielä taida saada kovin monen äänestäjän viisaria värähtämään suuntaan tai toiseen.

Vaalielkeiden arvosteleminen hajanaisten mielikuvien perusteella voi tuntua epäoikeudenmukaiselta, mutta sille on perusteensa. Harva äänestäjä kun viitsii perehtyä tarjolla oleviin vaihtoehtoihin pintaa syvemmältä.

Tällöin pienet ja epäoleelliseltakin tuntuvat asiat voivat vaikuttaa suuresti äänestyspäätöksiin.

Puolueilla on vielä melkein seitsemän viikkoa aikaa tarjota äänestäjille oma, vastustamaton vaihtoehtonsa. Toivottavasti tänä aikana tarjoillaan mielikuvien lisäksi myös jotain kouriintuntuvaa.

Kirjoitus käynnistää blogin. Lisää kuntavaaliblogitekstejä löydät jatkossa täältä. Käy katsomassa myös Vihreän Langan kuntavaalisivut.

Viite