Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Anna paperimiehen lapselle tulevaisuus

Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti. Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

11.9.2008

Laura J. Rantanen

535, 330, 150, 130. Nämä luvut kajaanilaiset, imatralaiset, valkeakoskelaiset ja kotkalaiset kunnallisvaaliehdokkaat löytävät vielä edestään.

Metsäyhtiöiden rajut irtisanomiset muuttavat vaalien päiväjärjestyksen näissä kunnissa yhtä varmasti kuin Jouko Karvinen on vuoden 2008 eurooppalainen johtaja.

Nyt äänestäjän suosioon sulkeutuu se, joka lupaa tulevaisuuden näille paikkakunnille.

Ja niitä, joiden äänestäjä katsoo tuhonneen sen tulevaisuuden, rangaistaan vaalitappiolla.

Vihreät ehdokkaat löytävät itsensä ainakin jälkimmäisestä ryhmästä – mutta ehkä myös ensimmäisestä, jos he pelaavat korttinsa oikein.

Kajaanilaisen tavisäänestäjän vinkkelistä asia näyttää tältä: Matti Vanhanen sanoo ensin iltauutisissa vakavana, että metsäteollisuuden kurimus johtuu puupulasta. On kaadettava enemmän metsää, jotta koneet pysyvät käynnissä ja ihmiset töissä.

Sen jälkeen Anni Sinnemäki sanoo, että metsäteollisuuden ahdinko ja puukaupan vauhdittaminen ovat toissijaisia ongelmia ja metsiä pitää suojella huomattavasti nykyistä enemmän.

Suomen sellu- ja paperiteollisuudessa on yhteensä 27 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 250 000 suomalaista.

Lopputulema on: vihreitä ei kiinnosta suomalaisten työpaikat ja perheiden toimeentulo. Ja jos äänestäjä ei omin avuin ymmärtänyt tulla tähän johtopäätökseen, niin maakuntalehtien pääkirjoitustoimittajat kyllä auttavat asiassa.

Kylmää on. Tällä imagolla ei voita äsken irtisanottua äänestäjää tai sen kaveria puolelleen.

Vihreät julkaisee ensi viikolla teesinsä siitä, miten metsiä pitäisi Suomessa käyttää. Jokaisen kajaanilaisen, imatralaisen, valkeakoskelaisen ja kotkalaisen kunnallisvaaliehdokkaan kannattaa lukea se.

Paperista voi löytyä vinkkejä siihen, mitä kannattaa sanoa, kun kuntalainen tulee torilla kysymään, että mitäs nyt tehdään.

Selvää on, että Suomen metsäteollisuus ei enää menesty nykyisellä tuotevalikoimallaan eikä työllistä kuten ennen. Tilalle täytyy löytää uusia elinkeinoja.

Se pelottaa perinteisen savupiipputeollisuusalueen asukkaita. Jollain ilveellä ehdokkaiden on saatava kunnan elinkeinorakenteen muutos näyttämään myönteiseltä kehitykseltä. Jollei itse äänestäjille, niin ainakin heidän lapsilleen.

Lisää kuntavaaliblogitekstejä löydät täältä. Käy katsomassa myös Vihreän Langan kuntavaalisivut.

Viite