Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Maria Kallio ja teini-ikä

Iiro Törmä

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin. Iiro Törmä

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

8.8.2008

Musta baskeri

Ovatko Leena Lehtolaisen lukijat 14-vuotiaita? Sellaisen kuvan saa, kun vierailee eilen torstaina avatulla sivustolla mariakallio.fi.

Luultavasti Kustannusosakeyhtiö Tammi kuvittelee olevansa ajassa kiinni perustaessaan fiktiiviselle romaanisankarille oman osoitteen verkkoon.

Ei siinä sinänsä mitään pahaa ole, se vain ei ole enää mikään uutinen. Kyseinen mainossivusto olisi pitänyt olla pystyssä jo viimeiset kahdeksan vuotta.

Pahin ongelma ei kuitenkaan ole ajoitus vaan tuote. Sivut nostattavat myötähäpeän aaltoja, enkä jaksa uskoa, että se oli tarkoitus.

Tammen markkinointiosasto ei selvästikään ole päässyt yhteisymmärrykseen siitä, mitä sivuilta halutaan. On helpompi luetella, mitä sivut eivät ole, kuin kuvailla mitä ne ovat.

Ne eivät ole hyvä informaation lähde. Ne eivät ole antoisa viihdepaketti. Ne eivät ole uudenlainen tapa käyttää nettiviestintää. Ne eivät houkuttele ostamaan itse teoksia. Ne eivät tarjoa mahdollisuutta interaktiivisuuteen.

Sen sijaan ne näyttävät meille Marian kirjeen Pekka Koivulle: ”Se norjalainen asekouluttaja Geir Dahl on todella namu!” Ja kertovat Marian lempivaatteet: ”Pukeudun mieluiten farkkuihin ja t-paitaan.”

Ehkä nolointa on kuitenkin kustantamon yritys kannustaa ihmisiä perustamaan lukupiiri Lehtolaisen uusimman dekkarin ympärille:

”Lukupiiri on loistava tapa jakaa lukukokemuksia kavereiden kanssa. Nyt jos koska kannattaa kerätä porukka kasaan, lukea Väärän jäljillä heti ilmestyttyään ja kerääntyä keskustelemaan siitä. Näillä kysymyksillä pääsette hyvin alkuun – antoisaa lukupiiriä!”

Kyllä, kustantaja on tehnyt meille listan kysymyksiä valmiiksi, jos emme itse osaisi ajatella. Aivan kuin äidinkielenopettajien liitto olisi tilannut sivuston peruskoulun opetuskäyttöön. 

Musta baskeri on kulttuurivaikuttaja, joka käyttää asemansa takia nimimerkkiä.

Viite