Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
								  
    
    
  
    
		
		
		Marinoidut porkkanalastut
9.3.2007 13.32
Saara Törmä
Perusmarinadi:
	- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1 tl suolaa
Mausta marinadi jollakin seuraavista:
	- 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1/2 tl anista
- 1/2 tl korianterinsiemeniä
- 1 rkl tuoreita yrttejä silputtuna
Lisäksi:
	- Mittaa kaikki marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta seos.
- Kuori porkkanat, huuhtele ne ja leikkaa viistosti ohuiksi lastuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Siirrä lastut kulhoon ja kaada päälle lämmin marinadi.
- Anna porkkanalastujen maustua viileässä muutamia tunteja. Lastut säilyvät jääkaapissa noin viikon. Voit valmistaa lastut myös palsternakasta, lantusta tai punajuuresta.