Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Viimeiset kiusaukset

Natalia Baer

Saara Törmä puhuu puhelimessa, eikä ehdi syödä kokkaamiaan spelttitortilloita.
Viimeistä viedään. Sulanut juusto sitoo tortillalettujen sisälle piilotetut ainekset yhteen. Halutessasi voit leipoa itse spelttitortilloita. Natalia Baer

Viimeistä viedään. Sulanut juusto sitoo tortillalettujen sisälle piilotetut ainekset yhteen. Halutessasi voit leipoa itse spelttitortilloita.

29.2.2008 0.00

Saara Törmä

Voi itu. Nyt sinkku luopuu jo juustoista.

Sinkku ryhtyi viime viikolla ympäristösyistä kasvissyöjäksi. Maailman tila on kohentunut silmissä, mutta uusi ruokavalio on karsinut jääkaapin sisältöä. Mitä ihmettä sitä saa enää hyvällä omatunnolla syödä?

Lohtua ei löydy ainakaan juustohyllystä. Viattomalta vaikuttava juusto on kuormittanut ympäristöä jopa enemmän kuin liha. Lehmäraukka on popsinut ties minkä sademetsän paikalla kasvanutta soijaa ja kaasutellut ilmakehään karseat määrät metaania. Maidon päätyminen juustoksi on vaatinut pitkän prosessin ja valtavasti energiaa.

Jääkapissa kököttää kuitenkin vielä yksinäinen juustokimpale. Jotakin siitä on tehtävä, ettei ekokatastrofia ole aiheutettu turhan takia. Valmistetaan siis quesadilla, jotta juusto pääsee kunniapaikalle. Kiitos lehmät, anteeksi Tellus. Vastedes onni löytyköön kauramaidosta.

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:Viite