Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ilkka Kanervan viraltapano

4.4.2008

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva
Jarkko Tontti

Siihen aikaan antoi keltainen lehdistö käskyn, että valtakunnassa oli toimitettava Ilkka Kanervan viraltapano. Tämä viraltapano ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen, ja tapahtui vuosina, jolloin valta luovutettiin äänestäviltä kansalaisilta iltapäivälehdille, heidän laillisille profeetoilleen.

Ja kaikki iltapäivälehtien toimittajat menivät kirjoittamaan Ilkka Kanervan viraltapanosta, kukin omaan mediaansa. Ja katso, ulkoasiainministeri Kanerva pantiin viralta, kuten iltapäivälehdet käskivät.


Sillä iltapäivälehtien toimittajien edessä seisoi virkeämpää imagoa kaipaavan kokoomuksen enkeli Jyrki Katainen, ja vaaleansininen kirkkaus ympäröi heidät.

Pelko valtasi iltapäivälehtien toimittajat, mutta Jyrki Katainen sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Brysselin kaupungissa syntynyt vapahtaja. Hän on Alexander Stubb, uusi herra.”

”Tämä on merkkinä teille: te löydätte iloisesti irvistelevän Stubbin makaamassa Brysselin koneesta, ensimmäisestä luokasta ja matkalla Helsinkiin, Katajanokan ministeriöön.”

Ja samalla hetkellä oli Kataisen ympärillä suuri kolumnistien sotajoukko, joka ylisti kokoomusta sanoen: ”Kokoomus on hyvinvoiva keskiluokka turvallisessa omakotilähiössä, maan päällä rauha kunnon ihmisillä, joita se rakastaa!”


Kun Jyrki Katainen ja kokoomuslaiset olivat menneet takaisin taivaaseen, iltapäivälehtien toimittajat sanoivat toisilleen: ”Nyt eduskuntataloon! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut; sen, minkä Katainen meille ilmoitti.”

He lähtivät kiireesti ja löysivät iloisesti irvistelevän Alexander Stubbin, joka nautti siististi pukeutuvien kunnon ihmisten tuesta täysin rinnoin, mihin myös kokoomus oli tyytyväinen.

Tämän nähdessään iltapäivälehdet kirjoittivat, mitä heille Stubbista oli sanottu ja käsketty kirjoittaa. Ja kaikki, jotka lukivat iltapäivälehtien sanat, olivat ihmeissään ja riemuitsivat.

Mutta Ilkka Kanervaa äänestänyt kansalainen kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.

Viite