Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Niinistö Fennovoima-veivauksesta: "Häpeän päivä suomalaiselle demokratialle"

5.8.2015 11.06

Sammeli Heikkinen

Fennovoima-hankkeen viimeiset mutkat saivat vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön haukkumaan hallituksen pataluhaksi Facebook-kirjoituksessaan.

"Häpeän päivä suomalaiselle demokratialle. Tälle hallitukselle kaikki arvot ovat kaupan, rähmällään ololle itänaapurille ja ydinvoimalle ei ole mitään rajaa", Niinistö lataa.

Niinistö muistuttaa, että eduskunnan asettama takaraja omistuksen järjestämiselle meni umpeen jo 30. kesäkuuta.

Niinistö syyttää hallitusta siitä, että se palkitsi myönteisellä kannallaan "täysin epäluotettavaksi osoittautuneen Fennovoiman organisaation" kummallisesta Migrit-kuviosta.

Kroatialainen Migrit tempaistiin yllättäen "eurooppalaiseksi" omistajaksi Fennovoimaa. Se paljastui nopeasti pikkuruiseksi firmaksi, jonka taustat viittasivat vahvasti Venäjälle.

Nyt Migrit on elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) mukaan poistunut kokonaan omistajaluettelosta.

Niinistön mukaan Fennovoima-hanke ei seiso edes Fortumin mukaantulon jälkeen vankalla pohjalla.

"Hallituksen linja johtaa vain siihen, että Suomen energiatulevaisuuden epävarmuus jatkuu ja epävakaa riippuvuussuhde Venäjään jatkuu", Niinistö kirjoittaa.

Niinistö muistuttaa, että Rehn kritisoi Fennovoimaa itse vielä viime vuonna sanoen "Suomesta uhkaa tulla epäonnistuneiden ydinvoimahankkeiden ulkoilmamuseo".

"Nyt hän toteuttaa sellaista itse, käytyään ensin Moskovassa nöyristelemässä", Niinistö näpäyttää.

Niinistön mukaan Fennovoima-kuvion lopputulos ei ole eduskunnan päätöksen hengen mukainen. Hänen mukaan asia nostetaan esille "korkealla tasolla" heti eduskunnan istuntokauden alussa.

Fennovoima  Migrit Solarna  ville niinistö 
Viite