Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laajaa osaamista. Kysymyksiin vastasivat Paula Laine Sitrasta, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, viestintäkonsultit Erkki Perälä ja Heli Suominen sekä toimittajakonkari Unto Hämäläinen.

Laajaa osaamista. Kysymyksiin vastasivat Paula Laine Sitrasta, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, viestintäkonsultit Erkki Perälä ja Heli Suominen sekä toimittajakonkari Unto Hämäläinen.

Sote-keskustelu on myöhässä ja harhautunut väärille urille – Näin politiikan asiantuntijat arvioivat politiikan syksyä

7.9.2017 16.11

Jenni Leukumaavaara

Vihreä Lanka kysyi viideltä politiikan asiantuntijalta ja taustavaikuttajalta, mikä syksyn päätös vaikuttaa eniten ihmisten elämään.

Paula Laine, ennakointi ja strategia -yksikön johtaja,
Sitra:

”Budjettipäätökset vaikuttanevat ihmisten elämään. Yksi kauaskantoisimmista päätöksistä saattaa olla sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen käynnistämispäätös.”

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok, EPP):

”Sote-ratkaisu. Ei kiistana palvelun järjestäjästä, vaan sähköisten ja kotiin tulevien palvelujen kehittämisenä. Ikäihmisille tarvittaisiin enemmän digipalveluja ja etälääkäreitä. Nyt mietitään liikaa sitä, mikä palvelu on missäkin ja saako hoitopaikan valita.”

Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomien pitkäaikainen politiikan toimittaja, eläkkeellä:

”Sote-päätös pitää saada aikaiseksi tämän vuoden lopulla tai viimeistään ensi vuoden alussa. Viime eduskuntakaudella sitä yritettiin vaaleja edeltävän vuoden aikana, eikä siitä tullut mitään. Niin on vaarassa käydä tälläkin kertaa.”

Erkki Perälä, viestintäkonsultti Ellun Kanat -viestintätoimistossa:

”Syksylle venähtänyt sote-päätös. Kyse ei ole vain hallintorakenteista, vaan siitä, minkä tasoista hoitoa tulevaisuudessa saa, kuinka paljon se maksaa ja kuka sen tuottaa.”

Heli Suominen, politiikkaan ja viestintään erikoistunut neuvonantaja, viestintätoimisto Miltton:

”Valtiontalouden budjetti: miten huolehditaan tulonsiirroista ja julkisista palveluista.”

politiikka  budjetti  sote. sote-uudistus 
Viite