Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

EWEA

Tuulivoimagraafi.
Tuhti lisäys. Viidennes Euroopan merelle rakennetusta tuulivoimakapasiteetista valmistui viime vuonna.EWEA

Tuhti lisäys. Viidennes Euroopan merelle rakennetusta tuulivoimakapasiteetista valmistui viime vuonna.

Euroopan rannikolle ennätysmäärä uutta tuulivoimaa – tavoite vielä kaukana

29.1.2013 10.12

Lasse Leipola

Euroopassa otettiin viime vuonna käyttöön 293 uutta merelle rakennettua tuulivoimalaa, tiedottaa alan kattojärjestö EWEA. Megawateissa mitattuna merituulivoiman kapasiteetti kasvoi enemmän kuin koskaan ennen, yhteensä 1 165 megawattia.

Yhteensä merituulivoiman tuotantokapasiteetti on nyt 4 995 megawattia, mikä on uutistoimisto Reutersin mukaan lähes tuhat megawattia vähemmän kuin EU:n viime vuoden lopulle asettama tavoite.

”Merituulivoima kasvaa vakaasti, mutta pelkät asennusluvut eivät muuta sitä tosiseikkaa, että tuuliala kärsii poliittisesta ja lainsäädännöllisestä epävakaudesta, talouskriisistä sekä pääoman huonosta saatavuudesta”, sanoo johtaja Justin Wilkes EWEA:n tiedotteessa.

Ongelmista huolimatta tuulivoimaa rakennetaan yhä kovaa tahtia. Euroopan rannikolle on rakenteilla yhteensä 14 merituulipuistoa, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 3 300 megawattia.

Valtaosa Euroopan nykyisestä merituulikapasiteetista, noin 60 prosenttia, on Britannian edustalla. Seuraavina tulevat Tanska (18 prosenttia), Belgia (8 prosenttia) ja Saksa (6 prosenttia).

tuulivoima 




Viite