Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

sdp

Jutta Urpilainen.
Rahaa kunnille. Jutta Urpilainen vaatii hallitukselta noin puolen miljardin euron tukipakettia kunnille. sdp

Rahaa kunnille. Jutta Urpilainen vaatii hallitukselta noin puolen miljardin euron tukipakettia kunnille.

"Hallituksella on trauma tempputöistä"

12.8.2009 10.40

Jukka Vahti

Hallitus ei uskalla tehdä aktiivista työllistämispolitiikkaa, koska erityisesti kokoomus kärsii "tempputyöllistämistraumasta".

Näin arvioi sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen keskiviikkona puolueen eduskuntaryhmän työvaliokunnan ja puoluejohdon kesäkokouksessa Nummelan työväentalolla Vihdissä.

Urpilainen viittasi erityisesti kokoomuksen näkemyksiin viime eduskuntavaalien alla. Tuolloin kokoomus syytti sdp:n työvoimapolitiikkaa tempputyöllistämiseksi.

"Nyt ei uskalleta tehdä aktiivisia toimia, koska niitä on aikoinaan itse arvosteltu. Sehän osoittaisi, että arvostelu oli aikoinaan täysin väärässä, niinkuin se olikin", Urpilainen sanoi puheenvuorossaan.

Traumalla Urpilainen viittasi erityisesti siihen, että nuorten tukityöllistämiseen ei demareiden mielestä ole ohjattu riittävästi rahaa.

Sen sijaan rahaa on käytetty veronkevennyksiin, jotka ovat demareiden arvioiden mukaan tehotonta ja kallista elvytyspolitiikkaa.

"Se että alennamme ruuan arvonlisäveroa, ei ole paras keino parantaa pienituloisimpien arkea", Urpilainen sanoi.

Sdp vaatii hallitukselta noin puolen miljardin euron tukipakettia kunnille, jotta esimerkiksi koulujen opetusryhmät pysyisivät kohtuullisen kokoisina, omaishoitajia voitaisiin tukea ja veronkorotuksilta vältyttäisiin.

Tukipaketista pitäisi sdp:n mielestä päättää hallituksen budjettiriihessä elokuun lopussa.

kunnat  työllisyys 
Viite