Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tuulivoimaa.
Atomia edullisempi? Ilmastokomissaari suosii tuulivoimaa.SXC

Atomia edullisempi? Ilmastokomissaari suosii tuulivoimaa.

Ilmastokomissaari: Tuulivoima on ydinvoimaa halvempaa

21.3.2011 15.27

Lasse Leipola

Tuulivoima on ydinvoimaa halvempi tapa lisätä energian tuotantoa, arvioi ilmastokomissaari Connie Hedegaard Guardianissa.

”Jotkut tapaavat ajatella, että ydinvoima on hyvin, hyvin halpaa, mutta merelle rakennettava tuulivoimaa on vielä halvempaa”, Hedegaard sanoo.

Komission tekemän selvityksen mukaan merelle rakennettavan tuulivoiman kustannukset tulevat putoamaan.

Keskustelu ydinvoiman hinnasta käy vilkkaana myös Suomessa. Oulun vaalipiirin vihreät esittivät tänään maanantaina vaatimuksen, että ydinvoiman hintaa arvioidessa tulee huomioida myös kaikki uraanikaivostoimintaan, ydinpolttoaineen kuljetukseen ja jalostamiseen sekä kaivosten ja ydinvoimaloiden turvallisuuteen liittyvät kustannukset.

”Näihin tulee kuulua myös rajoittamattomat korvaukset kattavat vastuuvakuutukset. Jo nykyisellään ydinenergian tuottamiseen Suomessa sisältyy vakavan, seurauksiltaan yli sukupolvien ulottuvia haittoja aiheuttavan onnettomuuden riski”, sanoo Kainuun vihreiden puheenjohtaja Tarja Nahkiaisoja asiasta annetussa tiedotteessa.

Oulun vaalipiirin vihreät toivoo, että alueella keskitytään uusiutuvan energian tuotantoa, jolloin uudet työpaikat jakautuisivat tasaisemmin kuin ydinvoiman lisärakentamisessa. Viime kesänä periaatepäätöksen saanut Fennovoima aikoo rakentaa ydinvoimalansa Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjoelle tai Lapin Simoon.

ydinvoima  tuulivoima 
Viite