Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.tuomasrantanen.fi

www.tuomasrantanen.fi
Stalinistin sivut? Tuomas Rantanen hämmästelee Iltalehden pääkirjoitusta nettisivuillaan. www.tuomasrantanen.fi

Stalinistin sivut? Tuomas Rantanen hämmästelee Iltalehden pääkirjoitusta nettisivuillaan.

Iltalehti aloitti loanheiton vihreitä vastaan

22.10.2008 9.02

Vihreä Lanka

Iltalehti syytti vihreiden Outi Alanko-Kahiluotoa ja Tuomas Rantasta maanantaisessa pääkirjoituksessaan liittymisestä samaan rintamaan jopa stalinistien kanssa. Lehden mukaan vihreät syyllistyvät aina ennen vaaleja viime hetken virheisiin.

Lehti nostaa esimerkiksi punavihreän manifestin, jonka ovat allekirjoittaneet Alanko-Kahiluodon ja Rantasen lisäksi demareiden Thomas Wallgren ja Anna-Maria Kantola, vasemmistoliiton Silvia Modig ja Teppo Eskelinen sekä sitoutumattomana Skp:n listalta valtuustoon pyrkivä Seppo Lampela.

Rantanen kommentoi asiaa nettisivuillaan ja sanoo, etteivät syytökset stalinismisympatioista häiritse häntä henkilökohtaisesti.

”Se kuitenkin hiukan harmittaa, että keskellä verraten tylsää ja hengetöntä vaalikampanjointia vilpittömällä mielellä tehty yhteistyöideamme on tulkittu niin kyynisen hullunkurisella tavalla”, Rantanen kirjoittaa.

”Itse punavihreästä yhteistyöstä puhuessani en todellakaan halua väittää edes sitä, etteikö vihreiden ja vasemmistopuolueiden välillä olisi eroja.”

Hänen mukaansa olennaisinta manifestissa oli sen ymmärtäminen, että kuntapolitiikassakin pääjännite kulkee markkinaohjautuvan politiikan ja sen suhteen kriittisen näkökulman välillä.

”Kentältä tulleen palautteen perusteella on käynyt ilmi, että ainakin vihreissä, demareissa ja vasemmistoliitossa olisi paljon muitakin, joita tällainen yhteisrintaman haku inspiroisi”, Rantanen jatkaa.

vihreät  media  vaalit 
Viite