Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nokian panimo

Nokian Keisari Luomu.
Palkittu. ”Olemme iloisia, että useilla suomalaisilla tiloilla kasvaa laadukasta luomuohraa oluen raaka-aineeksi”, sanoo Matti Heikkilä Nokian panimolta.Nokian panimo

Palkittu. ”Olemme iloisia, että useilla suomalaisilla tiloilla kasvaa laadukasta luomuohraa oluen raaka-aineeksi”, sanoo Matti Heikkilä Nokian panimolta.

Olut ja onnelliset kurkut luomutuotteiden valioita

23.3.2011 9.00

Lasse Leipola

Nokian panimon Keisari Luomu Pils ja KKK-Vihanneksen Onnelliset Luomu Snack-kurkut on valittu vuoden luomutuotteiksi. Valinnan tekee vuosittain Luomuliitto.

”Kilpailussa nousi esille luomun ydin eli maukas, puhdas, terveellinen ja turvallinen raaka-aine”, puheenjohtaja Jaakko Nuutila perustelee järjestön tiedotteessa.

Tuoreiden tilastojen mukaan lähes joka kolmas suomalainen ostaa luomua aktiivisesti (yli neljä prosenttia ostoista) tai säännöllisesti (0,8–3,9 prosenttia ostoista). Innokkaimpia luomun ostajia ovat nuoret ja pienten lasten vanhemmat.

”Tämä on sellaista kehitystä, mikä rakentaa luomulle tulevaisuutta. Aktiivikäyttäjät myös hakevat tietoa ja pyytävät palautteella uusia tuotteita kauppojen valikoimiin”, Nuutila sanoo.

Luomutuotteiden kokonaisosuus koteihin ostettavista elintarvikkeista on nyt 1,2 prosenttia. Neljännes ostetuista luomutuotteista on hedelmiä tai vihanneksia. Maitojen osuus on noin 15 prosenttia ja leipomotuotteiden noin 8 prosenttia.

Myös luomulihan myynti on piristymässä. Tuoreen lihan ja jalosteiden osuus luomuostoista on 12 prosenttia.

ruoka  luomu  olut 
Viite