Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikipedia

Warren Buffett
KAPITALISMIN KASVOT. Maailman rikkain mies Warren Buffet on sijoittanut miljooniaan muun muassa sähköautojen akkuja tuottavaan hongkongilaiseen yritykseen ja Texasin, Oklahoman ja Kansasin tuulivoimaan.Wikipedia

KAPITALISMIN KASVOT. Maailman rikkain mies Warren Buffet on sijoittanut miljooniaan muun muassa sähköautojen akkuja tuottavaan hongkongilaiseen yritykseen ja Texasin, Oklahoman ja Kansasin tuulivoimaan.

Pohatat sijoittavat nyt vihreästi

3.3.2009 13.13

Vihreä Lanka

Maailman rikkaat sijoittavat nyt ympäristöystävälliseen teknologiaan entistä innokkaammin. Sunday Times listasi ensimmäistä kertaa yksittäiset äveriäät tai perheet, joiden omaisuus on yli 200 puntaa ja jotka ovat sijoittaneet mammonaansa vihreästi.

Rahanaisten ja -miesten ympäristösijoitusten yhteissumma on peräti 267 miljardia puntaa. Suosittuja sijoituskohteita ovat lehden mukaan sähköautot, aurinkovoima ja maalämpöenergia.

Listan kärjessä ovat sijoitusguru Warren Buffet ja Microsoftin perustaja Bill Gates. Buffett on sijoittanut rahojaan muun muassa tuulivoimaan ja sähköautoihin, Gates taas vaihtoehtoisiin polttoaineisiin, kuten levästä tehtävään polttoöljyyn.

Suomalaisia sadan joukkoon ei ole kiivennyt, mutta kolmannelta sijalta löytyy Ikean ruotsalainen perustaja, Ingvar Kamprad. Uusiutuviin energiamuotoihin miljoonia sijoittanut Kamprad on muun muassa linjannut, että kaikkien Ikean liikkeiden tulee hyödyntää uusiutuvia energiamuotoja sähkössään ja lämmityksessään vuoteen 2012 mennessä.

Kahdenkymmenen kärkeen on kiilannut myös tanskalainen Kirk Kristiansen, Legon perustajan pojanpoika. Legoa pidetään yhtenä maailman ympäristöystävällisimmistä yrityksistä. Kristiansenilla on myös säätiö, joka tukee ympäristöhankkeita.

ympäristöteknologia  uusiutuvat  viherelvytys 
Viite