Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Natalia Baer

Liisa Tuovinen viettää kesää muun muassa tapaamalla ystäviä ja sukulaisia. Natalia Baer

Liisa Tuovinen viettää kesää muun muassa tapaamalla ystäviä ja sukulaisia.

Rovasti Liisa Tuovinen tapaa kesällä ystäviä ja sukulaisia

8.7.2009 12.49

Noora Jussila

Viime kesänä rovasti Liisa Tuovinen nostatti kohun siunaamalla lesboparin. Vuosi tapahtuman jälkeen hän pitää kohua merkittävänä.

"Kohu oli merkittävä erittäin myönteisessä mielessä. Parisuhteen rekisteröimistestä ja siunaamisen suhteesta siihen keskusteltiin todella laajasti ehkä ensimmäistä kertaa", Tuovinen sanoo.

"Juhlasta tehty tv-ohjelma oli hyvin merkittävä monelle. Parin lämmin suhde ja syvä sitoutuminen toisiinsa kosketti syvästi monia ihmisiä. Toivottavasti se myös antoi rakkauden moninaisuudelle ihmisen kasvot."

Tänä kesänä Tuovinen tekee töitä osallistumalla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvään hoitoon liittyvän kirjan toimittamiseen. Hän kirjoittaa myös kommenttiartikkelin Kirkko ja perhe -kirjaan.

Tuovisen alkukesä on mennyt sairaslomalla ja puutarhatöissä ympärivuotisella loma-asunnolla Järvenpäässä. Hän ehti käydä myös Turun keskiaikamarkkinoilla.

"Se on kesäperinne ja tyttäremme on poikansa kanssa aina mukana ohjelmassa", Tuovinen sanoo.

Jokakesäinen perinne on myös käynti Pohjois-Savossa sukua ja ystäviä tapaamassa. Tänä kesänä käynti liittyy Runnilla pidettävään Tuovisten sukukokoukseen.

"Tuntuu, että kesässä tärkeintä on ystävien ja omaisten tapaaminen erilaisissa puutarhoissa ja järven tai meren rannalla." 

Vihreä Lanka kirjoitti Liisa Tuovisesta 19. joulukuuta ilmestyneessä numerossaan. Lue toimittaja Lena Björklundin juttu Rovastin parhaat täältä.

Vihreä Lanka utelee kesän ajan kuulumisia kiinnostavilta henkilöiltä.




Viite