Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ruokalinjaukset á la vihreät

21.10.2010 15.30

Jenni Leukumaavaara

  • Kasvisten, marjojen, hedelmien ja luomutuotteiden arvonlisävero yhdeksään prosenttiin nykyisestä kolmestatoista prosentista.
  • Pakkausmerkintöjä pitää kehittää ja yksinkertaistaa niin, että kuluttajat saavat enemmän informaatiota tuotteista. Myös lihan ja kalan sertifiointijärjestelmiä kehitettävä.
  • Lisää kasvisruokailua kouluihin ja kuntien työpaikoille.
  • Luomuruuan osuus ruokahankinnoista 25 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.
  • Lisää tukea luomutuotannon tutkimukselle ja kehittämiselle.
  • On taattava, ettei muuntogeeninen ruokatuotanto uhkaa luomutuotantoa.
  • Lähiruuan suosiminen hankintakriteerien avulla, esimerkiksi tuoreus ja toimitusajat nykyistä tärkeämmiksi kriteereiksi.
  • Pientuotannon valvonta kevyemmäksi.
  • Näitä pitäisi syödä enemmän: kasviksia, hedelmiä, marjoja, täysjyväviljatuotteita, luomu-, lähi-, reilun kaupan ja muita eettisiä tuotteita.
  • Näitä pitäisi syödä vähemmän: lihaa, vähäkuituisia viljatuotteita, sokeria, suolaa ja tarpeettomia lisäaineita.

vihreät  ruoka  luomu  lähiruoka 




Viite