Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tuulivoimala.
Elvytin. Taloutta elvytetään maailmalla muun muassa panostamalla tuulivoimaan. SXC

Elvytin. Taloutta elvytetään maailmalla muun muassa panostamalla tuulivoimaan.

Talousjätit elvyttävät ekoenergialla

9.1.2009 9.29

Vihreä Lanka

Maailman talousjätit luottavat vihreään teknologiaan talouden elvyttämisessä. Sekä Yhdysvaltain tuleva presidentti Barack Obama että Japanin ympäristöministeriö ovat kertoneet tällä viikolla mittavista toimista uusiutuvan energian kehittämiseksi.

Obama patisti eilen pitämässä puheessaan kongressia toimiin uusiutuvan energian tuotannon kaksinkertaistamiseksi seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Hänen suunnitelmaansa kuuluu myös kotitalouksien ja liittovaltion rakennusten energiatehokkuuden parantaminen.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Japanin ympäristöministeriö kertoi keskiviikkona, että sen tavoitteena on luoda vihreään talouteen jopa miljoona uutta työpaikkaa.

”Maailmalla on nyt trendinä tappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla investoimalla ilmaston lämpenemisen vastaiseen toimintaan siten, että sekä ympäristö että talous hyötyvät”, Ichiro Sumikura Japanin ympäristöministeriöstä sanoo Reutersille.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan Suomessa ympäristö on jäänyt sivuun talouden elvyttämisestä keskusteltaessa. Järjestö ehdotti eilen torstaina, että myös Suomessa ryhdyttäisiin viherelvytykseen.

Järjestön mukaan energiaa säästävä korjausrakentaminen, bioenergia ja rataverkon parantaminen pitää nostaa talouden elvytyksen ykköskohteiksi.

”Pienen kokoluokan bioenergiahankkeet antaisivat vauhtia niin metsätalouteen, konepajateollisuuteen kuin rakennusalallekin”, sanoo Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta.

ympäristöteknologia  uusiutuvat 
Viite