Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Verkoilla kalastettu vasta viikko – kaksi kuuttia kuoli jo

8.7.2013 12.24

Lasse Leipola

Metsähallitus tiedottaa, että viime viikolla on kuollut kaksi saimaannorpan poikasta eli kuuttia kalastajien verkkoihin. Verkkokalastuskielto päättyi kesäkuun lopussa.

Metsähallituksen suojelubiologi Jouni Koskela kiittelee kalastajia siitä, että nämä ilmoittivat empimättä verkoistaan löytyneistä kuuteista.

"Erittäin uhanalaisen norppakannan seurannassa kuolleisuuden tutkiminen antaa paljon tietoa norpasta ja sen elinympäristöstä”, Koskela sanoo.

Metsähallituksen tiedotteen mukaan molemmat kalastajat olivat todella harmissaan tapahtuneesta.

Keväisen verkkokalastuskiellon päättymisen jälkeen on edelleen voimassa pyydystyyppiasetus, joka kieltää aikuisillekin norpille vaarallisten kalanpyydysten käytön saimaannorpan keskeisillä elinalueilla ympäri vuoden. Metsähallitus toivoo, että muutoinkin norppa-alueilla edelleen kalastettaisiin harkiten ja vältettäisiin verkkokalastusta.

Metsähallitus muistuttaa, että saimaannorpan suojelun kannalta on tärkeää, että verkkoon takertuneista ja rannalle ajautuneista norpista ilmoitettaisiin heti paikalliselle poliisille tai Metsähallituksen numeroon 0205 64 5000.

luonnonsuojelu  kalastus  saimaannorppa 
Viite