Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät / Tiina Jutila

Ilman haastajaa. Anni Sinnemäelle ei ole vielä löytynyt haastajaa. Vihreät / Tiina Jutila

Ilman haastajaa. Anni Sinnemäelle ei ole vielä löytynyt haastajaa.

Vihreiden puheenjohtajapelissä on pula ehdokkaista

1.12.2008 11.24

Jukka Vahti

Tarja Cronbergin lauantainen ilmoitus vihreiden puheenjohtajuuden jättämisestä käynnisti seuraajaspekulaatiot.

Yhtenä vahvimmista ehdokkaista on pidetty eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Anni Sinnemäkeä. Sinnemäki ei ole vahvistanut eikä kieltänyt pyrkivänsä tehtävään.

Aiemmin esillä olleista mahdollisista ehdokkaista muun muassa kansanedustaja Ville Niinistö sanoi viikonloppuna, ettei aio pyrkiä puheenjohtajaksi perhesyiden vuoksi. Niinistön puoliso Maria Wetterstrand on Ruotsin ympäristöpuolueen puheenjohtaja, ja kaksi puheenjohtajaa samassa perheessä olisi liikaa.

Myös Vihreiden naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvinen kieltäytyy kunniasta perhetilanteeseen vedoten. Kansanedustaja Jyrki Kasvi puolestaan haluaa keskittyä ensi kesän europarlamenttivaaleihin.

Vihreiden varapuheenjohtaja Mari Puoskari perustelee kieltäytymistään puheenjohtajaehdokkuudesta sillä, ettei hän ole kansanedustaja.

Hallituksen ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen sanoi "kuuntelevansa kohteliaasti" ehdokkuuspyyntöjä, mutta muistutti, että hänellä on riittämiin tekemistä nykyisissä tehtävissään.

Myös kansanedustaja Johanna Sumuvuori totesi viikonloppuna, että nykyiset tehtävät riittävät hänelle mainiosti, eikä hän aio tavoitella puolueen puheenjohtajuutta.

Juttua on muokattu 1.12.2008 klo 15.58.

vihreät 
Viite