Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Ville Ylikahri.
Oppia kentälle. Ville Ylikahrin mukaan vihreiden kasvanut jäsenmäärä on lisännyt koulutuksen tarvetta.Emilia Pippola

Oppia kentälle. Ville Ylikahrin mukaan vihreiden kasvanut jäsenmäärä on lisännyt koulutuksen tarvetta.

Ville Ylikahrista tulee vaurastuvan Vision opintojohtaja

31.3.2010 10.11

Noora Jussila

Vihreiden opintokeskus Vision uudeksi opintojohtajaksi on valittu Ville Ylikahri.

Ylikahri aloittaa tehtävässään kesäkuussa, kun edellinen opintojohtaja Anneli Bauters jää eläkkeelle. Samalla Ylikahrista tulee Vihreän sivistysliiton Visilin pääsihteeri.

Puolueita lähellä olevat sivistys- ja opintokeskuksen ovat aiemmin saaneet valtionosuuksia opetustuntien hinnan ja määrän mukaan.

Perusteilla olevan työryhmän on kuitenkin tarkoitus pohtia muun muassa sitä, että valtionosuus määräytyisi jatkossa parlamentaaristen voimasuhteiden perusteella. Tämä tietää lisää rahaa Visiolle.

"Itse olen sitä mieltä, että puoluetukeen liittyvät tuet pitäisi jakaa parlamentaaristen voimasuhteiden mukaan. Silloin rahoitus olisi neljäksi vuodeksi ainakin tiedossa", Ylikahri sanoo.

Hänen mukaansa suuri osa Vision resursseista menee tällä hetkellä erilaisten projektihakemusten täyttämiseen ja tilittämiseen.

"Rahaa haetaan monesta lähteestä ja toiminta on aika lyhytjännitteistä. Jos rahoitus olisi tiedossa, pystyisi keskittymään enemmän toiminnan sisältöön."

Ylikahrin mukaan etenkin vihreiden jäsenille suunnatun koulutuksen tarve on kasvanut vihreiden jäsenmäärän kasvun myötä. Tulevaisuudessa koulutusta pitää järjestää enemmän ja eri puolilla Suomea.

"Vision tulee tarjota myös laajemmalle yleisölle mahdollisuuksia saada koulutusta vihreistä teemoista", Ylikahri sanoo.

Ylikahri työskentelee tällä hetkellä Vision koulutussuunnittelijana. Hän on koulutuksetaan filosofian maisteri ja työskennellyt aiemmin historianopettajana.

Ylikahri on Helsingin vihreiden puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.

vihreät  koulutus 
Viite