Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tuulivoimala.
Rannat täyteen? Yhdysvallat kaavailee mittavia tuulipuistoja rannikoilleen.SXC

Rannat täyteen? Yhdysvallat kaavailee mittavia tuulipuistoja rannikoilleen.

Yhdysvalloissa alkoi vihreä rahanjako

9.2.2011 10.43

Lasse Leipola

Yhdysvaltojen itärannikolla halutaan tuottaa runsaasti tuulisähköä. Los Angeles Times kertoo, että maan hallitus on myöntänyt 50,5 miljoonaa dollaria selvitys- ja kehitystyöhön seuraavan viiden vuoden aikana.

Uusia tuulivoimaloita kaavaillaan myös länsirannikolle, Meksikonlahdelle, Suurille järville sekä Havaijille. Tavoitteena on saavuttaa kymmenen gigawatin kapasiteetti vuosikymmenen loppuun mennessä. Vertailun vuoksi Suomen nykyisten ydinvoimaloiden yhteiskapasiteetti on vajaat kolme gigawattia.

Viime viikolla uutistoimisto Reuters kertoi, että Yhdysvallat myöntää 27 miljoonaa dollaria hankkeisiin, joiden tavoitteena leikata aurinkoenergian hintaa 75 prosenttia. Tarkoituksena on, että aurinkoenergia olisi vuosikymmenen loppuun mennessä yhtä edullista kuin fossiilisista polttoaineista tuotettu energia.

Yhdysvaltojen tavoitteena on tuottaa 80 prosenttia sähköstään puhtaasti vuoteen 2035 mennessä.

Energiahankkeille myönnetyt tuet ovat kuitenkin pikkurahoja sen rinnalla, mitä varapresidentti Joe Biden on luvannut ratahankkeille. Uutissivusto Treehuggerin mukaan seuraavan kuuden vuoden aikana on määrä käyttää peräti 53 miljardia dollaria rautatieverkoston uudistamiseen.

Hanke on osa presidentti Barack Obaman visiota nopeasta rautatieverkostosta, joka kattaa 80 prosenttia Yhdysvalloista yhden sukupolven kuluttua.

tuulivoima  uusiutuvat  yhdysvallat 
Viite