Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Koristeet

Iiro Törmä

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008. Iiro Törmä

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Joka keskiviikko päivittyvä blogi, joka päättyy vihreisiin häihin syyskuussa 2008.

3.9.2008

Jotain vihreää

Mitä lähempänä häät ovat, sitä enemmän elämä alkaa olla puolipäiväistä hääjärjestelijän elämää.

Maanantaina kävimme verestämässä taitoja häävalssitunnilla, tänään maistelimme hääkakkua, huomenna on vuorossa käynti juhlapaikalla ja perjantaina askartelua.

Järjestin askarteluiltaman ystävien pyynnöstä. Askartelu on lähinnä tekosyy istua iltaa: itse askarreltavaa on aika vähän.

Teemme käytetyistä lasipurkeista tuikkulyhtyjä päällystämällä ne ohuella joustopitsillä ja paperinarulla.

Lisäksi tarkoitus on tehdä vieraille kuohuviini- ja samppanjapullon korkeista muistoksi avaimenperiä. Avaimenperiin voi sitten kiinnittää kauniisti paikkakortit.

Muuten juhlatila ei kaipaa ihmeempiä koristeluita. Pöytäkoristeiksi on kerätty käpyjä isäni ja kaverin vanhempien takapihoilta.

Myös työpaikan toinen ekomorsian on kolunnut pihoja: koristeeksi tulee pihlajanmarjoja, äidin pihalta hortensiaa ja kukkakaupasta hirssiä.

Koristeiden ekologisuus uhkaa jäädä meillä kuitenkin puolitiehen. Suomenlinnassa ei nimittäin ole yleistä biojäteastiaa, johon kävyt voisi loppuillasta kipata. Eikä sen paremmin metallinkeräysastiaakaan.

Hääpäivän iltana ekologisuus siis testataan. Todellinen ekobestman roudaa illan päätteeksi mukisematta tyhjiä tölkkejä jätesäkeissä mantereen puolelle kierrätettäväksi – ja laatii aamulla ensi töikseen huoltokunnalle vaatimuksen keräysastioiden saamiseksi saarelle.

Lisää hääblogitekstejä löydät täältä.

Viite