Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Wall Streetin ja Broadwayn kulma.
Ilmasto-ongelma. Wall Streetin ongelmat heijastuvat myös ympäristöön. SXC

Ilmasto-ongelma. Wall Streetin ongelmat heijastuvat myös ympäristöön.

Synkkä talous vaarantaa YK:n ilmastosopimuksen

2.10.2008 11.25

Vihreä Lanka

Talouden taantuma uhkaa vaarantaa YK:n uuden ilmastosopimuksen, josta on määrä sopia ensi vuonna.

Saksan ulkoministeri Frank-Water Steinmeier varoitti uutistoimisto Reutersin mukaan tiistaina, että talouskriisi vaikeuttaa neuvotteluja YK:n ilmastosopimuksesta. Vuoden 2009 joulukuussa on tarkoitus sopia uudesta kansainvälisestä ilmastosopimuksesta.

”Ilmasto-ongelma säilyy, mutta tahti ja intohimo asian hoitamiseksi saattavat vähentyä lähitulevaisuudessa”, arvioi amerikkalaisen Pew-tutkimuskeskuksen ilmastoyksikön johtaja Elliot Diringer.

Brittiläisen E3G-ajatuspajan johtaja Nick Mabey arvioi, että vihreät investoinnit hakeutuvat jatkossa kohteisiin, joista on mahdollista saada tuottoja nopeasti. Hänen mukaansa tällaisia ovat esimerkiksi energian säästöön liittyvät investoinnit, kuten talojen eristyksien parantaminen.

Tansakalainen tutkija Bjørn Lomborg uskoo, että talouskriisi järkevöittää investointeja. Hänen mukaansa esimerkiksi Britanniassa on tuhlattu tarpeettoman paljon rahaa tuulivoiman rakentamiseen.

Lomborg tunnetaan ilmasto- ja ympäristöasioita skeptisesti käsittelevistä kirjoistaan. Hän varoittaa kuitenkin, että ilmastohuolen taantuminen saattaa heilauttaa mielipiteitä liikaa.

”Saatamme päätyä aliarvioimaan ilmastonmuutosta aivan kuten yliarvioimme sen nykyisin”, Lomborg sanoo.

ilmastoneuvottelut  ympäristöteknologia 
Viite