Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Loppusuoran inventaario

Natalia Baer

Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia. Natalia Baer

Vuosi ilman muotia. Johanna Sumuvuori yrittää elää vuoden ilman pikamuotia.

21.1.2009

Johanna Sumuvuori

Aloitin tämän blogin huhtikuussa 2008. Sen jälkeen olen pyrkinyt välttämään epäekologiselta tai epäeettiseltä tuntuvia vaateostoksia.

Ajan henki ei olisi voinut olla suotuisampi. Aikakauslehdissä vuosi 2008 oli muodin osalta yhtä kierrätysjuttujen armadaa.

Mikään naistenlehti ei unohtanut mainostaa ympäristötietoisia ja "reiluja" valintoja. Ei ole vaikea veikata, että vuonna 2009 kierrätys- ja säästöteemat tulevat vain kiihtymään talouden taantuessa ja lamatunnelman kasvaessa.

Tein pikaisen inventaarion tähän mennessä ostamistani käyttövaatteista ja sain summaksi noin 300 euroa. Tarkoitus ei ollut missään vaiheessa pidättäytyä ostamisesta kokonaan.

Raportoin nyt vaikka vaalirahoitusilmoituksen hengessä, että puolet summasta kului kahteen Sanni Väätäisen suunnittelemaan Motel Momentos -puuvillamekkoon, noin 60 euroa uusiin tennareihin, noin 40 euroa kolmeen kierrätysmekkoon ja loput muutamaan käytettyyn t-paitaan ja uusiin ekopuuvillasukkiin.

Linnan juhlien puvun uudistaminen maksoi enemmän kuin kaikki edellä mainitut vaatteet yhteensä, mutta vain kolmanneksen uuden puvun arvosta. En ole ostanut mitään muita vaatteita – uusia tai vanhoja – koko aikana.

Tähän mennessä olen saanut siivottua vaatimattomasta vaatekaapistani paljon turhaa pois, lähinnä UFFille. Ensi viikolla toteutuu lopulta pitkään suunniteltu kirpparipäivä kavereiden kanssa.

Tervetuloa ostamaan vanhat rättini, pokkarini ja levyni Vallilan Valtterille sunnuntaina 1.2.

Lisää Sumuvuoren muotiblogitekstejä löydät täältä.

Viite