Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sinkku ja sen sipulit

Natalia Baer

Sinkku sairastaa.
Kipeä ei jaksa kokata. Tuunattu purkkihernekeitto parantaa kevätflunssan ja pitää sen loitolla. Natalia Baer

Kipeä ei jaksa kokata. Tuunattu purkkihernekeitto parantaa kevätflunssan ja pitää sen loitolla.

25.4.2008 0.00

Saara Törmä

Sinkku sairastaa kevätflunssan ja parantuu syömällä purkkikeittoa.

Yksin on kurjaa olla kipeä. Kukaan ei tuo kuumaa mehua eikä huolehdi, että sängyn vieressä on suklaapatukoita ja nenäliinoja.

Ohjat on otettava omiin käsiin, vaikka viimeisillä voimillaan. Jos kevätflunssa iskee, raahaudu nopeasti keittiöön. Kaapista löytyy todennäköisesti jotain, joka palauttaa maailmanjärjestyksen.

Valkosipuli on luonnonlääkkeiden ylivoimainen ykkönen. Kun valkosipuli silputaan, muuttuu kasvin sisältämä alliini-aminohappo erittäin terveysvaikutteiseksi allisiiniksi. Tämä ihmeaine estää viruksia lisääntymästä ja bakteereja ja sieniä kasvamasta.

Kypsennettäessä allisiini hajoaa, joten popsi valkosipulit raakoina. Vaikutus on tehokkain, kun murskaat valkosipulinkynnet mahdollisimman hienoksi. Syö murske pian, sillä allisiini ei kestä pitkää säilyttämistä.


Valkosipulia voi käyttää myös ulkoisesti. Jos korvat vihoittelevat, voi korvaan tuupata valkosipuliöljyyn kastetun pumpulitupon.

Sekoita keskenään 1/3 murskattua valkosipulia ja 2/3 rypsiöljyä ja anna seoksen tekeytyä tunnin ajan. Samaa öljyä voi sivellä myös muihin korjausta kaipaaviin ruumiinosiin.

Valkosipulin ohella kannattaa keittiöstä etsiskellä myös chiliä ja inkivääriä. Joidenkin lähteiden mukaan chili, inkivääri ja valkosipuli muodostavat kolmikon, joka parantaa vaivan kuin vaivan. Oli yhdistelmän teho totta tai ei, sekä inkiväärillä että chilillä on lääkinnällisiä ominaisuuksia. Inkivääri hillitsee muun muassa pahoinvointia ja chili vähentää tukkoisuutta.

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:Viite