Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Äänestysikärajaa on nostettava!

6.10.2008

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva
Kirjoittaja on kirjailija, joka nostaisi äänestysikärajan 20 vuoteen. Lisää Tontin blogitekstejä löydät täältä.

Jotkut ovat Suomessakin esittäneet äänestysiän laskemista kuuteentoista ikävuoteen. Heitä kehottaisin katsomaan Itävaltaa, jossa tämä muutos juuri toteutettiin. Äärioikeisto sai vaaleissa lumivyöryvoiton.

Ihminen on tyhmimmillään ikävuosina 15–20. Silloin kannatetaan milloin mitäkin laitaa ja eletään maailmassa, jossa on vain mustaa, valkoista tai sitten syvänvihreää à la linkolalaiset ekoänkyrät. Yli 40 prosenttia suomalaisteineistä kannattaa kuolemanrangaistusta.

Perusitävaltalaisten vaalivoitolle on toki muitakin syitä kuin äänestysikärajan laskeminen. Toisin kuin Saksassa, Itävallassa ei koskaan tehty natsimenneisyyden perusteellista pesänselvitystä. Syy kaikkeen pahaan sälytettiin saksalaisten niskaan ja omat tekemiset painettiin unohduksiin. Tämä on ollut mehevää kasvumultaa laitaoikeistolle.

Kuka vielä muistaa Kurt Waldheimin? Itävallan entinen presidentti ja YK:n pääsihteeri valehteli vuosikymmenet keskittyneensä toisen maailmansodan aikana opiskeluun. Kunnes paljastui, että hän olikin palvellut natsiupseerina Balkanilla.

Kunnon pesänselvitystä ei ole tehty Suomessakaan.

Äsken tarkastettu Oula Silvennoisen väitöskirja Salaiset aseveljet kertoo kuinka Valtiollinen poliisi osallistui sodan aikana kommunistien ja juutalaisten murhaamiseen Pohjois-Suomessa.

Sallaan pystytettiin keskitysleiri, jossa saksalaisten Einsatzkommando Finnland tappoi ideologisiksi ja rodullisiksi vihollisiksi luokiteltuja ihmisiä suomalaisten avustuksella. Miksi tästä vaiettiin yli kuusikymmentä vuotta?

Sinänsä on yhdentekevää, saavatko perussuomalaiset vaalivoiton Itävallan malliin lähivuosina myös Suomessa. He eivät pääse hallitukseen kävi melkeinpä mitä tahansa.

Mutta jo nyt he ovat aktivoineet kaikkien puolueitten perussuomalaislaidat ja antaneet näille lisää valtaa omissa puolueissaan, erityisesti Keskustassa. Jos äänestysikärajaa laskettaisiin Suomessakin kuuteentoista, tämä kehitys kiihtyisi.

Silloin perussuomalaisten Arvomaailmamme-julistuksen nykyinen muotoilu ”Kansanvallan toimintamahdollisuuksia ei saa heikentää erilaisilla lyhytnäköisillä monikulttuurisuushankkeilla” voisi muuttua nopeasti paljon, paljon suorasanaisempaan muotoon.

Viite