Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Rockin ystävä. Tarja Cronberg käy Ilosaarirockissa lähes joka kesä. Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Rockin ystävä. Tarja Cronberg käy Ilosaarirockissa lähes joka kesä.

Tarja Cronberg rokkaa Ilosaaressa

13.7.2009 10.59

Noora Jussila

Työministerin salkun muutama viikko sitten Anni Sinnemäelle luovuttanut Tarja Cronberg on viettänyt heinäkuuta Helsingissä. Perjantaina hän lähtee kotipaikkakunnalleen Polvijärvelle avaamaan Höytiäisen laskun 150-vuotisjuhlanäyttelyn.

"Vuonna 1849 maanviljelijät anoivat tsaarilta lupaa laskea Höytiäisen järven pintaa kolme metriä, mutta tsaari antoi luvan laskea vain puolitoista metriä. Siitä on eri tulkintoja oliko se sabotaasi vai mikä, mutta joka tapauksessa Höytiäisen vesimassa laski yhdeksän metriä", Cronberg kertoo.

Cronbergin kotisaari, Teerisaari, syntyi Höytiäisen laskun seurauksena.

"Se on henkilökohtaisesti tärkeä tapahtuma. Jos näin ei olisi tapahtunut en olisi ehkä koskaan päässyt Pohjois-Karjalaan."

Cronbergin kesään kuuluu myös musiikkitapahtumia. Polvijärveltä hän jatkaa matkaa Ilosaarirockiin, joka kuuluu jokakesäisiin perinteisiin.

"Se on hieno tapahtuma ja joensuulaiset talkootyöntekijät tekevät todella hyvää työtä. Olen vanha rockmusiikin ystävä ja Ilosaarirock on rituaali. En lähde katsomaan ketään erityistä vaan haen yleiselämystä."

Myös Savonlinnan oopperajuhlat ovat osa Cronbergin kesäperinteitä.

"Äitini, joka on kohta jo 90-vuotias, kutsuu lapset ja lapsenlapset joka vuosi oopperajuhlille. Siellä tapaa aina perhettä."

Heinäkuun lopussa Cronberg valmistaa herkkuaan, eli ranskalaisia haukipullia, Kokkolassa Farmarinäyttelyssä.

Varsinaisen lomailun Cronberg aloittaa elokuussa Teerisaaressa, jonne hän saa vieraakseen kolme lastenlastaan. Elokuussa Cronberg pohtii myös mitä tekee syksyllä.

Vihreä Lanka haastatteli vihreiden väistyvää puheenjohtajaa Tarja Cronbergiä puoluekokouksen alla 15. toukokuuta ilmestyneessä numerossaan. Lue toimittaja Jussi Karmalan juttu Neljän vuoden vääntö täältä.

Vihreä Lanka utelee kesän ajan kuulumisia kiinnostavilta henkilöiltä.




Viite