Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sinkku pelastaa maailman

Natalia Baer

Saara Törmä puhuu puhelimessa ja syö valmistamaansa pikafalafeliateriaa
Sinkun ekologiaa. Täysi-painoinen kasvisateria koostuu palkokasveista, täysjyvätuotteista ja tuoreista vihanneksista. Puhelimessa puhuminen on suhteellisen ekologinen tapa tuhlata rahojaan. Natalia Baer

Sinkun ekologiaa. Täysi-painoinen kasvisateria koostuu palkokasveista, täysjyvätuotteista ja tuoreista vihanneksista. Puhelimessa puhuminen on suhteellisen ekologinen tapa tuhlata rahojaan.

22.2.2008 0.00

Saara Törmä

Noin neljäkymmentä prosenttia suomalaisista elää yhden hengen talouksissa. Kaksin asuvia on yli kolmekymmentä prosenttia kansasta.

Energiatehokkuuden kannalta tämä on kestämätöntä, kaikkea tarvitaan paljon. On oltava asuntoja ja virtaa niiden lämmittämiseen. On oltava vempaimia, kuten jääkaappeja ja pakastimia, uuneja ja liesituulettimia, sauvasekoittimia ja leivänpaahtimia.

Kodinkonevalmistajat hierovat tyytyväisenä käsiään tilastoja lukiessaan. Kehityksen suunta on ollut jo vuosikymmeniä selvä – pienten talouksien määrä kasvaa.

Syyt ovat monet. Perheet perustetaan yhä myöhemmin. Jos perhe muodostetaan, pian erotaan. Moni vanhus asuu yksin.


Miten siis pelastaa maailma, jos on sinkku? Jollet vielä rohkene ehdottaa naapurillesi yhteisen talouden perustamista, korjaa pala planeettaamme yksin. Ala kasvissyöjäksi, jos et jo ole.

Virsi on vanha, mutta sitäkin ponnekkaampi. Kasvisten viljelyyn kuluu olennaisesti vähemmän energiaa kuin lihan tuotantoon. Karja aiheuttaa merkittäviä metaanipäästöjä. Vähentämällä lihansyöntiä vähennät myös ilmastokuormitusta. Hiphei!

sinkkuruoka 


Lisää aiheesta:Viite