Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Heinäluoma puhuu toista kieltä”

12.1.2007 5.52

Riitta Savikko

Riitta Savikon kuva Öljyriippuvuudesta vapaan Suomen rakentaminen vuoteen 2030 mennessä on ihan mainio visio! Toivon että visio konkretisoitaisiin vikkelästi keinoiksi ja samalla tarkennettaisiin, mille öljyriippumattomuuden tasolle puolueessa ollaan oikeasti valmiita pyrkimään.

Puolue lupaa esittää lisää konkreettisia keinoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Hyvä, niitä todella tarvitaan lisää: en löytänyt puolueen nykyisistä aikaansaannoksista ensimmäistäkään konkreettista aloitetta. Sen sijaan hallituksen päätös teollisuuden sähköveron puolittamisesta tuli nopeasti mieleen.

SDP:n visio-ohjelmissa iloisia yllätyksiä olivat Kioton sitoumusten korostaminen, ehdotus tuotteiden ja palvelujen koko elinkaaritaakan sisällyttämisestä niiden hintaan sekä vaatimus huomioida ympäristö myös EU:n kauppa- ja kehitysyhteistyöpolitiikassa.

SDP ajaa EU:n laajuisia ympäristöveroja ja ympäristön kannalta haitallisten tukien poistamista. Puolueen mielestä energia- ja ympäristöverot ovat keskeisiä taloudellisia ohjauskeinoja. Mikä loistava tausta ekologisen verouudistuksen edistämiseen Suomessa! Paperilla oleva teksti puhuu valitettavasti ihan toista kieltä kuin valtionvarainministeri.

Visioista puuttuu muun muassa energiatehokkuus, Kioton jatkoaskeleet, yritysten yhteiskuntavastuu ja kevyt liikenne.

Riitta Savikko on Maan Ystävät ry:n puheenjohtaja. Häntä haastatteli Jussi Laitinen.
Viite